Lososová terina s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos obecný
  • 500 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Šťovík
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 927 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 439.2 mg
  • Draslík 729.8 mg
  • Vláknina 16312 mg
  • Vitamín A 16312 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky lososa vložíme do mírně osolené vařící vody a povaříme ho přibližně 5-7 minut. Pak lososa vyjmeme, pokrájíme a dáme do vysoké nádoby. Přidáme šlehačku, sůl, pepř, papriku, vajíčka a vše tyčovým mixerem rozmixujeme. Omyjeme petrželku, pažitku a šťovík, bylinky necháme odkapat, pokrájíme je a přidáme k lososu s koňakem a znovu vše mixujeme s lososem. Vznikne nám hladká jemná paštika.

  • 2

    Zelený mražený hráček si zvlášť povaříme v osolené vodě. Vaříme ho jen 3 minuty, pak ho scedíme, oddělíme třetinu a zbytek rozmixujeme v druhé míse.

  • 3

    Nádobu na terinu vymažeme máslem a naplníme do poloviny paštikovou hmotou. Doprostřed po celé délce formy položíme rozmixovaný hrášek tak, abychom vytvořili zelený "tunel", do něj rozložíme celé kuličky hrášku. Vše pokryjeme druhou polovinou paštikové hmoty, terinu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C 1 hodinu.

  • 4

    Upečenou paštiku necháme v nádobě vychladnout, pak ji dáme do chladničky a servírujeme až druhý den s plátky chemicky neošetřeného citronu.

  • 5

Komentáře k receptu