Špízy z ďasa s pikantní marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sezam - semena
  • 150 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Med včelí
  • 150 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 120 ml Ocet vinný
  • 100 ml Whisky
  • 4 ks Paprika zelená
  • 6 ks Rajčata
  • 1 kg Mořský ďas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 1876 mg
  • Vláknina 11697.5 mg
  • Vitamín A 11697.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Očištěného ďasa nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Rybí kostky vyjmeme z marinády a napícháme na špízové jehly, marinádu rozdělíme na poloviny. Očištěné papriky rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Na gril klademe společně špízy i půlky paprik, za stálého potírání marinádou opékáme. Ryby dozlatova, papriky dohněda.

  • 2

    Zbytek marinády vložíme do kastrůlku, přidáme čerstvou nahrubo nasekanou bazalku a pozvolna 2 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem a naplníme do polovin paprik.

  • 3

    Na talíři podáváme špízy s polovinami plněných paprik ozdobené bazalkovými snítkami.

Komentáře k receptu