Slaneček v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 310 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Jablka
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 600 g Slaneček
  • 150 g Jogurt bílý
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1892 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 152.9 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 2140.8 mg
  • Vitamín A 2140.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky vložíme do misky, přilijeme minerální vodu, aby byly ryby ponořeny, a necháme přes noc odstát. Poté ryby vyjmeme o nakrájíme na kousky velikosti sousta, vložíme do misky a přelijeme novou minerální vodou. Necháme další 4 hodiny odstát, vodu mezitím několikrát vyměníme. Do misky dáme jogurt, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jablko, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přidáme bobkový list. Sledě scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a přidáme do mísy s jogurtovou omáčkou, promícháme a necháme minimálně 24 hodin proležet v chladničce. Pak rozdělíme rybí směs na talíře, posypeme nadrobno nakrájeným koprem a servírujeme.

Komentáře k receptu