Slaneček marinovaný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 41 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 668.7 mg
- Vláknina 27501.2 mg
- Vitamín A 27501.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Příprava marinády : 
- 
                                2Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku. 
- 
                                4Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko. 
- 
                                5Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků. 
- 
                                6Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        