Slaneček marinovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 41 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 668.7 mg
- Vláknina 27501.2 mg
- Vitamín A 27501.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava marinády :
-
2
Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku.
-
4
Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko.
-
5
Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků.
-
6
Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.