Vařený rejnok s máslovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rejnok křídlo
  • 625 ml Vývar rybí
  • 225 ml Víno bílé
  • 4 kávová lžička Kapary
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 195.6 mg
  • Vláknina 233.8 mg
  • Vitamín A 233.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hlubšího kastrolu vlijeme víno, vodu, přidáme sůl, pepř a „křídla“ z rejnoka. Vaříme na mírném plameni patnáct minut, až křídla zkřehnou.

  • 2

    V rendlíku se silným dnem rozpustíme máslo a zahříváme. Až máslo zhnědne, vlijeme do něj vývar, citronovou šťávu, posekanou petrželovou nať a propláchnuté kapary. Omáčku ještě dvě minuty prohříváme.

  • 3

    Uvařená křídla rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu