Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy zelené
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chňapal červený
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 246.8 mg
  • Vláknina 3168.2 mg
  • Vitamín A 3168.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.

  • 2

    Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.

Komentáře k receptu