Segedínská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapr obecný
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 443 mg
  • Vláknina 2367 mg
  • Vitamín A 2367 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky a osolíme. Hlavu, páteř a ocas vložíme do hrnce spolu s oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu, aby se cibule úplně rozvařila.

  • 2

    Potom vývar přecedíme na rybí maso a povaříme 10-15 minut. Hrncem potřásáme, aby se maso nepřipálilo. Nakonec přidáme máslo a očištěné, na nudličky nakrájené papriky.

  • 3

    Polévku můžeme podávat s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu