Kapr s rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 250 g Cibule
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 216.5 mg
  • Draslík 1639.6 mg
  • Vláknina 5962 mg
  • Vitamín A 5962 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.7 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet.

  • 2

    Potom porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s částí mleté papriky a po obou stranách dozlatova opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme na mísu.

  • 3

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Dusíme 10-15 minut, osolíme a nakonec přidáme zbylou mouku s paprikou. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a promícháme. Směs vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu