Ragú z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčatová šťáva
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 560.1 mg
  • Vláknina 9324.8 mg
  • Vitamín A 9324.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Zalijeme bílým vínem a rajčatovou šťávou. 8 minut vaříme na mírném plameni.

  • 2

    Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme.

  • 3

    Filé nakrájíme na kousky, pokpeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Okořeníme omáčku solí, pepřem, přidáme bobkový list a jalovec, vše promícháme.Do omáčky vložíme rybí kousky a 5 minut povaříme.

  • 5

    Poté posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu