Kebab z tresky a krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rukola
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 g Treska aljašská
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 933 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 640.8 mg
  • Vláknina 7217.5 mg
  • Vitamín A 7217.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větvičky rozmarýnu otrháme, konce seřízneme do špičky. Na větvičky napícháme střídavě kousky tresky a krevety, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Tu smícháme z oleje, prolisovaného česneku, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Uleželé kebaby rozložíme na gril a za pravidelného otáčení grilujeme 6 minut. Podáváme s plátky citronu na listech rukoly.

Komentáře k receptu