Štika na paprice a cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 44.4 mg
- Vláknina 1113 mg
- Vitamín A 1113 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce štiky osolíme, poprášíme mletou paprikou a pokapeme octem. Necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu.
-
2
Potom porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi na oleji.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Po osmažení zakapeme citronovou šťávou.
-
4
Opečené porce štiky upravíme na talíře, posypeme cibulí a přelijeme máslem.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.