Dušený losos s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 693.3 mg
  • Vláknina 843 mg
  • Vitamín A 843 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.

  • 3

    Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.

  • 4

    Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu