Pstruzi s hroznovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1591 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 1101.6 mg
- Vláknina 3113 mg
- Vitamín A 3113 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
-
2
Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.