Pečený kapr špikovaný slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Kapr obecný
  • 70 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 152.2 mg
  • Draslík 782.5 mg
  • Vláknina 905.5 mg
  • Vitamín A 905.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek prolisujeme. V misce promícháme papriku s moukou.

  • 2

    Filety kapra nakrájíme na porce a uděláme do každé několik zářezů, které vyplníme slaninou. Kapra osolíme, potřeme česnekem a obalíme v paprikové mouce. Rybu smažíme v tuku z každé strany asi minutu. Osmaženou rybu přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 7 minut.

  • 3

    Jako přílohu k rybě volíme např. bramborový salát.

Komentáře k receptu