Pikantní řízek z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.6 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 192.7 mg
  • Draslík 122.9 mg
  • Vláknina 4702.5 mg
  • Vitamín A 4702.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou. Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, ušlehaných vejcích a tvarůžkové strouhance. Osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu