Kněžský řízek v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tabasco
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 588.8 mg
  • Vláknina 2205.5 mg
  • Vitamín A 2205.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.

Komentáře k receptu