Kapr na maďarský způsob pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 80 g Mrkev kořen
  • 600 g Brambory
  • 80 g Kapie
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 100 g Salám měkký bezlepkový
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 2 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 223 mg
  • Draslík 1533.9 mg
  • Vláknina 12095.3 mg
  • Vitamín A 12095.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Odkrojíme mu hlavu, ploutve s ocasem a kapra naporcujeme. Oloupeme a omyjeme mrkev a brambory. Červenou papriku (kapii) rozkrojíme a podélně nakrájíme na proužky. Mrkev nakrájíme na tenké hranolky. Bezlepkový měkký salám též nakrájíme na hranolky. Pomocí špikovací jehly porce kapra protkneme salámem, mrkví a paprikou. Kapra osolíme, posypeme bezlepkovým dochucovacím kořením a posypeme drceným kmínem z každé strany.

  • 2

    Pekáč vytřeme olejem, vyložíme ho brambory, které jsme pokrájeli na plátky. Na brambory položíme porce kapra kůží navrch.

  • 3

    V misce si rozmícháme smetanu, bezlepkovou hořčici a rozpuštěným máslem

  • 4

    Směsí zalijeme kapra a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatohněda při 190°C-200°C přibližně 35-40 minut. Po dobu pečení poléváme vzniklou šťávou.

Komentáře k receptu