Provensálský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Provensálské koření
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Sýr kozí
  • 120 g Tresčí pomazánka
  • 10 g Olivy zelené
  • 100 ml Olej olivový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 179.3 mg
  • Draslík 408.7 mg
  • Vláknina 3146 mg
  • Vitamín A 3146 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme olejem a mlékem, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek, pepř, pomazánku z tresčích jater, rozpůlené olivy, nastrouhaný ementál a kostičky kozího sýra. Poté vmícháme provensálské koření a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na moučník a necháme péct.

Komentáře k receptu