Parmice s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rozinky tmavé
  • 200 g Cibule
  • 150 g Cuketa
  • 300 g Pomeranče
  • 15 g Koriandr mletý
  • 800 g Parmice
  • 80 g Ančovičky konzervované
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1849 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 1406.1 mg
  • Vláknina 8372.5 mg
  • Vitamín A 8372.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vínem a necháme 10 minut uležet. Filety z parmice osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, cuketu na hranolky, pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké nudličky, dužinu rozebereme na dílky, ančovičky trochu pokrájíme, oregano a rozmarýn posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme cukety a orestujeme. Přidáme kůru, víno s rozinkami, ančovičky, pomeranč, nakonec přiložíme filety z parmice a 10 minut podusíme. Posypeme oreganem, rozmarýnem a odstavíme.

Komentáře k receptu