Filé zapečené se slaninou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 62.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na suché pánvi. Přidáme plátky očištěných žampionů, osmahneme je, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.

  • 2

    Do remosky vymazané máslem urovnáme polovinu filé nakrájeného na plátky, osolíme a opepříme. Filé pokryjeme podušenými žampiony, na které položíme zbylé plátky filé. Znovu osolíme a opepříme. Povrch posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem. Nakonec zakapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pokrm pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu