Kapr v bylinkové strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Strouhanka
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 266.7 mg
  • Draslík 1027 mg
  • Vláknina 17758 mg
  • Vitamín A 17758 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.

  • 2

    Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.

  • 3

    Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.

Komentáře k receptu