Rybí filé na lasturách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 129 mg
  • Vláknina 2463.4 mg
  • Vitamín A 2463.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu.

  • 2

    Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme.

  • 3

    Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty.

Komentáře k receptu