Rizoto s rybím filé a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže loupaná
  • 500 g Rajčata
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 225 ml Voda pitná
  • 50 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 488.3 mg
  • Vláknina 7647.8 mg
  • Vitamín A 7647.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v 225 ml osolené vody. Rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Oloupanou cibuli i česnek nadrobno nasekáme a necháme zesklovatět na 3 lžících olivového oleje. Přidáme papriky, opékáme asi 5 minut. Přilijeme víno, vmícháme rýži, rajčata, sůl a pepř.

  • 3

    Omyté porce filé pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krátce je opečeme na 3 lžících oleje, přidáme k paprikové rýži a podusíme asi 5 minut.

  • 4

    Nakonec do pokrmu přisypeme nadrobno nasekané lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu