Treska se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 0.01 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 230.2 mg
  • Draslík 937.1 mg
  • Vláknina 3237.1 mg
  • Vitamín A 3237.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety tresky omyjeme a osušíme. Potom je osolíme, posypeme pepřem a kmínem z každé strany. V zapékací misce na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli, položíme na ni plátky tresky a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je asi 3 minuty.

  • 2

    Poté rybu posypeme strouhankou, zalijeme zakysanou smetanou, kterou jsme si rozmíchali s vajíčkem a plnotučnou hořčicí a dáme ji do vyhřáté trouby zapéct.

  • 3

    Pečeme při 175°C přibližně 20-25 minut do zlatohněda.

Komentáře k receptu