Lososová omeleta se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 120 g Hrášek mražený
  • 180 g Chřest zelený
  • 90 g Karotka baby
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 kávová lžička Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 364.8 mg
  • Draslík 977.9 mg
  • Vláknina 32044.7 mg
  • Vitamín A 32044.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme.

  • 2

    V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme.

  • 3

    Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne.

  • 4

    Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem.

Komentáře k receptu