Lososové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Losos - filety
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 477.8 mg
  • Vláknina 2503.5 mg
  • Vitamín A 2503.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hladka rozmixujeme vykostěné a kůže zbavené kousky lososa, bílky, sůl, pepř. Pomalu přiléváme smetanu a už dlouho nemixujeme, aby se smetana nesrazila. Necháme cca 2 hodiny chladit.

  • 2

    V hrnci přivedme k varu osolenou vodu, lžičkou tvarujeme noky a zaváříme je. Až vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme teplé.

  • 3

    Podáváme například s chřestovou omáčkou zdobené citronem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu