Filé v rajčatovém protlaku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Filé rybí
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 15.1 mg
  • Vláknina 643.3 mg
  • Vitamín A 643.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a po jedné straně potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi na rozehřátém oleji porce osmažíme po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Olej z pánve slijeme, do pánve přidáme máslo a přisypeme nasucho opraženou hladkou mouku. Zamícháme, přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a podlijeme vodou. Chvíli povaříme na hladkou omáčku.

  • 3

    Osmažené porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Komentáře k receptu