Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kanic obecný
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 10 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 ks Banánové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 5 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1508 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 2590 mg
  • Vláknina 8023 mg
  • Vitamín A 8023 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.

  • 2

    V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.

  • 3

    Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.

  • 4

    Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.

  • 5

    Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.

Komentáře k receptu