Rybí file z mikrovlnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 20 g Petržel - nať
  • 400 g Losos - filety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 417.8 mg
  • Vláknina 498.8 mg
  • Vitamín A 498.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí file rozřízneme na čtyři 100 g porce, které osolíme, opepříme, do nádoby vylijeme citrónovou šťávu, porce vložíme do šťávy a necháme namáčet 30 minut.

  • 2

    Do skleněné misky položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu zahřát, potom do teplého másla vložíme připravené porce ryby a dusíme je 4 minuty. Petrželovou nať jemně nakrájíme, spolu se smetanou smícháme, zalijeme ryby a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 1 minutu.

  • 3

    Hotové dušené ryby vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopíme víkem a jídlo necháme 2 minuty ustálit.

Komentáře k receptu