Matjesový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Matjesy - filet
  • 250 g Jablka
  • 150 g Brambory
  • 160 g Červená řepa sterilovaná
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 300 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 488.6 mg
  • Vláknina 9318.8 mg
  • Vitamín A 9318.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.

Komentáře k receptu