Modrohlav s humrovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Modrohlav filety
  • 8 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo bylinkové
  • 100 g Humr
  • 5 g Cukr krupice
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 602.7 mg
  • Draslík 1313.9 mg
  • Vláknina 4025 mg
  • Vitamín A 4025 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.

  • 2

    Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.

  • 3

    Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.

  • 4

    Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu