Těstoviny se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 30 g Olej olivový
  • 400 g Sardinka obecná
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Fenykl obecný
  • 35 g Citronová kůra
  • 30 g Chilli paprička
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 70 g Oříšky piniové
  • 400 g Těstoviny Bucatini
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Rozinky tmavé
  • 250 ml Víno bílé
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 626.8 mg
  • Vláknina 10432.5 mg
  • Vitamín A 10432.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.

  • 4

    Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu