Sleď opékaný s citronem a tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 125 ml Olej z pšeničných klíčků
  • 1 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 2959.5 mg
  • Vitamín A 2959.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme sledě, osušíme je a zakapeme citronovou šťávou. Do břišních dutin ryb vložíme tymián. Předehřejeme troubu na 150 °C.

  • 2

    Do mouky přidáme sůl a pepř a ryby v mouce obalíme. V pánvi rozpálíme olej a polovinu sleďů opékáme z každé strany 4 minuty. Potom je vyndáme a vložíme do pekáčku, kde zůstanou horké, dokud neopečeme i druhou část ryb.

  • 3

    Citron rozkrájíme na osminky a servírujeme s rybou.

Komentáře k receptu