Casarecce se sardelemi po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1 g Šafrán
  • 30 g Oříšky piniové
  • 350 g Sardellen filets
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika červená
  • 4.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1030 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 650.7 mg
  • Vláknina 8570 mg
  • Vitamín A 8570 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 101.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a oloupeme hlízy fenyklu a dáme vařit do osolené vody, dokud mírně nezměknou. Po mírné zchlazení fenykly nakrájíme na proužky. Trochu vývaru z fenyklu si schováme na později.

  • 2

    Během vaření fenyklu pokapeme sardele citrónovou šťávou.

  • 3

    Nakrojíme rajčeti slupku křížem, spaříme, rychle zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriku, podélně rozkrojíme, vyčistíme od semínek a bílé dužiny, důkladně opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Rozpálíme olivový olej na pánvi, vhodíme veškerou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme rajče s paprikou, krátce opečeme. Přidáme 2 lžíce fenyklového vývaru, proužky fenyklu, piniová semena a šafrán. Dle chutí osolíme a opepříme.

  • 5

    Přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody ve velkém hrnci a přidáme těstoviny, které uvaříme na skus podle návodu na obalu.

  • 6

    Opečeme sardele na pánvi s olivovým olejem po obou stranách.

  • 7

    Slijeme těstoviny, necháme na sítu vykapat a vrátíme do hrnce, kde promícháme se zeleninovou směsí. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme rybu a podáváme.

Komentáře k receptu