Slanečky v županu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Slaneček
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 4 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Červená řepa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 balení Majonéza
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1226 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 1747.5 mg
  • Vláknina 29181 mg
  • Vitamín A 29181 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu.

  • 4

    Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem.

Komentáře k receptu