Rychlé těstoviny penne s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 160 g Těstoviny Farfalle
  • 120 g Balkánský sýr
  • 85 g Tuňák kousky ve vlastní šťávě
  • 4 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.3 mg
  • Vláknina 4778 mg
  • Vitamín A 4778 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pak do ní nasypeme penne těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente -nazkus. Vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do mísy a uchováme je teplé.

  • 2

    Očištěné lahůdkové cibulky pokrájíme na tenká kolečka, očištěný česnek na plátky.

  • 3

    V pánvi na oleji krátce orestujeme cibulku s česnekem, pak k ní přidáme kousky konzervovaného tuňáka a konzervovaná loupaná rajčata. Snížíme teplotu, včše promícháme, prohřejeme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a směs vyklopíme i s omastkem k těstovinám. Do těstovin ještě přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, nadrobno pokrájenou petrželku a hned teplé těstoviny podáváme.

Komentáře k receptu