Teriyaki tuňákové špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tuňák obecný
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Mango
  • 3 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15.8 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 1668 mg
  • Vitamín A 1668 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si teriyaki omáčku: smícháme sójovou omáčku, mirin a cukr. Do této směsi naložíme tuňáka. Marinujeme asi hodinu, maximálně 2 hodiny.

  • 2

    Poté tuňáka vyjmeme z marinády a 2 minuty opékáme na grilovací pánvi z každé strany na oleji.

  • 3

    Do marinády z tuňáka přidáme 3 lžíce vody a přivedeme k varu. Až zhoustne, odstavíme.

  • 4

    Tuňáka nakrájíme na kostky o hraně aspoň 2 cm, jarní cibulku nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky, mango nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako tuňáka a všechno to napícháme na špejle.

  • 5

    Podáváme se svařenou omáčkou jako dip.

Komentáře k receptu