Losos s rajčatovým salátem a kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 20 g Bazalka
  • 600 g Losos - filety
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej olivový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Limetková kůra
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1472.9 mg
  • Vláknina 12995.5 mg
  • Vitamín A 12995.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Do druhého hrnce vlijeme mléko, vložíme máslo a zelené cibulky a zahřejeme do varu. Brambory slijeme, rozmačkáme a vmícháme do mléčné směsi. Kaši udržujeme v teple.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme strouhanku, bazalku a pažitku. Přidáme olej, kůru z limetky a koření. Lososa vložíme na pečící papír a povrch poklademe směsí se strouhankou a kořením. Pečeme cca 15 minut dozlatova.

  • 3

    Než se losos upeče, ušleháme olej s limetkovou šťávou, přidáme rajčata, zelené cibulku, bazalku a pažitku.

  • 4

    Lososa podáváme s kaší zdobenou bazalkou spolu s rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu