Salát z chřestu a lososa
Suroviny
- 400 g Mango
 - 30 g Celer řapíkatý
 - 600 g Losos - filety
 - 200 g Salát kadeřavý
 - 220 g Chřest zelený
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 6 ml Olej rostlinný
 - 20 ml Ouzo - Metaxa Brandy
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 91 mg
 - Draslík 856.8 mg
 - Vláknina 4847.8 mg
 - Vitamín A 4847.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat.
 - 
                                3
Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu.