Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1626.1 mg
- Vláknina 4829.5 mg
- Vitamín A 4829.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Filety opláchneme, osušíme a rozkrojíme napůl. Limetku vymačkáme, jednu lžíci šťávy si dáme stranou. Zbylou šťávou zakapeme filety a lehce osolíme. Zavineme do ruliček a každou sepneme párátkem. 
- 
                                2Šalotku nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a 3 minuty povaříme. Na 5 minut vložíme do pánve ruličky, aby změkly. Pak je vyjmeme a pod pokličkou udržujeme teplé. 
- 
                                3Do šťávy přilijeme smetanu, víno a na mírném ohni povaříme, až vznikne krém. Estragonové lísky nasekáme najemno. 
- 
                                4Omáčku ochutíme lžící limetkové šťávy, solí, pepřem a cukrem. Vmícháme estragon. Z ruliček vyndáme párátka a závitky podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        