Platýz po japonsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 581 mg
- Vláknina 440.5 mg
- Vitamín A 440.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů. 
- 
                                2V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        