Platýsové balíčky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 100 g Cibulka jarní
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Platýz - filety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1930.3 mg
  • Vláknina 20905 mg
  • Vitamín A 20905 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru ustřihneme 8 čtverců 8x30 cm a na střed čtyř z nich rozložíme zeleninovou směs.

  • 2

    Plátky ryby osolíme, opepříme, na každý dáme snítku kopru a svineme do závitku. Závitky po dvou položíme na rozloženou zeleninu, pokapeme olejem a posolíme. Naplněné čtverce papíru zakryjeme zbývajícími, okraje dovedně přehneme přes sebe, aby suroviny zůstaly utěsněné uvnitř. Před uzavřením z poslední strany nalijeme do balíčku víno a trochu vody. Vytvoříme pevné balíčky, můžeme i omotat nití. Balíčky rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Balíčky přemístíme na talíře a opatrně nastřihneme, aby si každý mohl rozbalit. Podáváme s novými bramborami politými bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu