Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Brambory vařené
  • 20 g Hrášek mražený
  • 80 g Květák
  • 3 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Olej rostlinný
  • 150 g Platýz - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 1181.4 mg
  • Vláknina 12730 mg
  • Vitamín A 12730 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Před koncem vaření přidáme hrášek.

  • 2

    Porci platýze osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji platýze po obou stranách opečeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a obložíme povařenou zeleninou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu