Nákyp z filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 l Mléko sójové
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 154.3 mg
  • Draslík 55.3 mg
  • Vláknina 253.1 mg
  • Vitamín A 253.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 502.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, pokapeme citronovou šťávou, mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.

  • 2

    Ze sójového mléka, mouky i másla připravíme bešamel, přidáme do něj žloutek, nasekanou petržel a sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Měkké filé na jemno umeleme a vložíme do vychladlého bešamelu. Vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 4

    Hmotu dáme do vymazané a vysypané nákypové formy (nebo do pekáčku), zapečeme v troubě.

  • 5

    Podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu