Sečuánská ryba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Šunka dušená
  • 450 g Treska aljašská
  • 280 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Kaštany jedlé
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 897.7 mg
  • Vláknina 967.3 mg
  • Vitamín A 967.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z bílé ryby nakrájíme na kousky asi 5 cm velké, osolíme a opepříme. Vejce ušleháme s moukou a vínem, maso obalíme v mouce a ponoříme do těsta.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a rybu smažíme dozlatova, necháme okapat. V pánvi ponecháme lžíci oleje, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, zázvor, pokrájené chilli papričky, vodní kaštany pokrájené nadrobno a jarní cibulku. Smažíme asi 1 minutu, přidáme ocet, pepř a sojovou omáčku. Důkladně promícháme a vaříme ještě 1 minutu. Vyjmeme zeleninu a dáme stranou.

  • 3

    Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lžíci horkého vývaru smícháme se škrobem a vodou, vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Přidáme cukr, vrátíme do omáčky rybu, zeleninu, prohřejeme a ihned podáváme s rýží. Zdobíme čerstvou chilli papričkou.

Komentáře k receptu