Cucky a cáry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 30 g Pepř černý celý
  • 500 g Treska aljašská
  • 100 g Těstoviny Lasagne
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 944.9 mg
  • Vláknina 8066.5 mg
  • Vitamín A 8066.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasolenou tresku bacalao namočíme do studené vody a necháme 20 hodin máčet. Za tuto dobu 4 - 5 x vodu vyměníme.

  • 2

    Tresku slijeme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne. Slijeme, necháme vychladnout a tresku natrháme na kousky.

  • 3

    Ve větší nádobě se zesíleným dnem rozpálíme olej, 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy, dusíme ještě 2 minuty. Přimícháme sladkou a uzenou papriku, tresku.

  • 4

    V mixéru zpracujeme šafrán, kuličky pepře a semínka kmínu na prášek. Přisypeme do hrnce s kuřecím vývarem, 15 minut zvolna vaříme, dokud se neodpaří část vody a omáčka nezhoustne.

  • 5

    Lasaně uvaříme ve vroucí vodě, do měkka. Přimícháme je do hrnce s omáčkou a dle chuti dosolíme. Posypeme nasekanou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu