Štědrovečerní solená treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Treska aljašská
  • 400 g Rajčata
  • 75 g Chilli paprička
  • 115 g Olivy nakládané
  • 75 g Mandle
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 636.4 mg
  • Vláknina 7037.2 mg
  • Vitamín A 7037.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou, solenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a máčíme 24 hodin, během této doby vyměníme alespoň 5x vodu. Slijeme, odstraníme kůži a maso jemně natrháme. Vložíme do mísy a zatím odložíme.

  • 2

    Polovinu oleje zahřejeme ve větší pánvi, přidáme plátky cibule a smažíme, až cibule zesklovatí. Přendáme i s olejem do misky.

  • 3

    Do stejné pánve nalijeme zbytek oleje, rozpálíme, přidáme drcený česnek a 2 minuty smažíme. Přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 20 minut na středním ohni, občas promícháme, až se tekutina částečně odpaří a zhoustne.

  • 4

    Do velké pánve se silným dnem nasypeme nakrájené mandle, v jedné vrstvě a pražíme několik minut do zlatohněda. Přidáme plátky nakládaných čili papriček jalapeňo a zelené olivy plněné papričkou. Vmícháme kousky ryby, rajčata a 20 minut povaříme, občas zamícháme, až je směs téměř suchá.

  • 5

    Okořeníme dle chuti, přidáme petržel, cibuli a ještě 3 minuty povaříme. Ozdobíme petrželí a podáváme v nahřátých miskách s křupavou houskou.

Komentáře k receptu