Filé se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 ml Víno bílé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 19.7 mg
  • Vláknina 261 mg
  • Vitamín A 261 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé opečeme na části másla, vyjmeme, osolíme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Na zbylém másle opražíme mouku, vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a smetanu. Zvolna vaříme asi 5 minut, osolíme a opepříme.

  • 3

    Porce filé zastříkneme bílým vínem, upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu