Tresčí filé v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 399.5 mg
  • Vitamín A 399.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Větší část másla rozpustíme, osmahneme v něm mouku dozlatova a za stálého míchání přiléváme mléko. Chvíli povaříme a nakonec omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, špetkou muškátu a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Porce filé osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme mletou paprikou. Zalijeme připravenou omáčkou a navrch položíme vločky másla.

  • 4

    Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu