Treska na marinádě s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 81 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Bazalka
  • 165 ml Olej olivový
  • 20 ml Voda pitná
  • 35 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Treska aljašská
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 657 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 97087 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 277.6 mg
  • Draslík 1316 mg
  • Vláknina 6835 mg
  • Vitamín A 6835 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jeden prolisovaný stroužek česneku, 40 ml olivového oleje a 20 ml citronové šťávy. V této směsi marinujeme asi hodinu čtyři filety z tresky.

  • 2

    Mezitím smícháme bazalku, lžíci oleje, jeden prolisovaný stroužek česneku, dva žloutky a 15 ml citronové šťávy. Při mixování přilíváme zbytek oleje. Směs okořeníme podle chuti a vmícháme trochu vody.

  • 3

    Filety grilujeme na grilu asi tři minuty z obou stran a podáváme je s bramborami a žloutkovou směsí.

Komentáře k receptu